dissabte, 29 d’octubre del 2011

La prevenció dels grans incendis forestals adaptada a l'incendi tipus

El passat dijous 27 d'Octubre es va presentar al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya una jornada tècnica
sobre la prevenció de grans incendis forestals en la qual es presenta la guía  La Prevenció dels Grans Incendis Forestals adaptada a l'incendi tipus.

La guia editada dintre del marc del projecte europeu Fire Paradox va comptar amb la participació del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i l’European Forest Institute, amb l’objectiu de contextualitzar el problema dels grans incendis forestals a Europa i donar eines aplicades als gestors forestals i planificadors territorials en la prevenció de grans incendis forestals.


Imatge de la jornada amb més de 200 assistents.


Aquesta guía  pretén introduir la metodològia de treball dels incendis tipus com a eina de prevenció i pre-extinció.

Làmbit de la guía comprèn la integració i l'ús de foc en la planificació forestal i en la  prevenció de grans incendis forestals.

Aquesta guía té l'objectiu de servir d'eina de suport a les polítiques forestals actuals, es una guía de difusió Europea on busca mostrar una visió heterogènea de la realitat socio-econòmica, estructures de vegetació i règims d'incendis compresos al continent Europeu.

Els autors de la guia han sigut Pau Costa Alcubierre, Asier Larrañaga Otxoa de Egileor, Marc Castellnou Ribau, Marta Miralles Bover ( Enginiers Forestals, Bombers de la Generalitat de Catalunya, i membres del GRAF).
 Paul Daniel Kraus ( Fire ecologist, fire ecology research group,MPI Chemistry Alemanya)




Personalment conec a la gran majoría dels autors , hi  no hem sorprèn gens  que surtís a la llum aquesta guía, malahauradment membres del GRAF ja no estan entre nosaltres en la qual vaig tenir la sort de coincidir amb tots ells en diferents ocasions ( cremes, incendis, polaskinades, jornades tècniques...) en fi suposo que d'alguna manera han posat també  el seu grà de sorra.
 

Us podeu descarregar la guía a  l'adreça seguent: http://www.paucostafoundation.org

Altres llocs per consultar:
http://www.fireparadox.org
http://www.ctfc.cat