dissabte, 29 d’octubre del 2011

Inversió en biomassa

La multinacional alemanya Seeger Engineering AG, especialitzada en la producció d'energia a través de biomassa, projecta ubicar a Catalunya tres noves centrals de cogeneració de biomassa, que suposarien una inversió total de 118,3 MEUR. Els plans de la companyia, que permetrien la creació de més de 500 nous llocs de treball - entre directes i indirectes -, passen per instal·lar les tres plantes a Flix (Tarragona), La Garriga (Barcelona) i Albons (Girona). A La Garriga i a Flix, els projectes inclouen la posada en marxa de dues fàbriques per a la producció de pèl·lets -un biocombustible que surt de la fusta i que s'utilitza per a l'escalfament de calderes-.
Seeger Engineering AG compta amb el suport d'Invest in Catalonia, l'àrea de promoció i atracció d'inversions del Departament d'Empresa i Ocupació, que col·labora estretament amb l'empresa i l'està assessorant en els tres projectes.


El pla de treball de l'empresa inclou la constitució d'una filial a Sabadell, que també coordinarà l'aprovisionament de fusta per a les tres plantes. Els avantatges mediambientals de les noves centrals es basen en l'aprofitament dels residus de fusta de diferent origen per generar energia renovable. De manera conjunta, les tres plantes sumen una potència elèctrica de 15 MW i capacitat per produir 150.000 tones de biocombustibles.