dimecres, 19 d’octubre del 2011

BIOMASSA

Aquesta setmana per mitjà d'un diari que "llegeixo"  habitualment m'ha agradat una noticia que tenia que beure sobre l'aprofitament forestal dels nostres boscos.

L'ajuntament d'una població del Tarragonès havia dut a terme la neteja de diversos camins forestals i aprofitar les restes dels pins i matèria forestal per fer biomassa.

Cal destacar que l'empresa que ha dut a terme aquests treballs els ha efectuat de franc, a canvi de l'aprofitament dels materials del bosc,amb aquestes actuacions s'han pogut obrir accesos que estaven tapats de vegetació disminuint així el potencial en cas d'un incendi forestal a la zona.



Biomassa compactada per utilitzar a les nostres llars.

En aquestes actuacions s'han deixat uns 20 m de perímetre a banda i banda dels camins netejats,durant el més de Setembre s'han netejat un total de 20hectareas de zona forestal entre camins i diverses finques privades,  i s'han obtingut 700 tones de troncs i branques que es convertiran en biomassa.

Amb aquestes actuacions forestals s'han donat feina de manera directe a nou persones ( peons forestals, tractoristes i camioners) hi ha vint persones de manera indirecte.


Bosc amb actuació forestal amb neteja de sotabosc


Crec que es bó que es facin aquests tipus d'actuacions ja sigui per obtenir un benefici ecològic com un benefici a nivell de protecció de cara a la prevenció d'incendis forestals i sempre amb un control, la biomassa es un nou combustible natural ventatgós per l'home i el propi bosc.