dilluns, 19 de juliol del 2010

El conseller Saura entrega el nomenament als 179 bombers/eres voluntaris nous que s'incorporen a la secció activa

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha presidit, aquest matí, l’acte d’entrega de nomenaments als nous bombers/eres voluntaris de la Secció Activa del cos de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya. En concret, es tracta de 179 nous bombers/eres que, després de superar un curs de formació i un procés de selecció, passen a ser nomenats bombers/eres voluntaris de la Secció Activa.

A l’acte, que ha tingut lloc a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), també han assistit el secretari general, Joan Boada; la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau,i el subdirector operatiu dels Bombers, Joan Rovira,entre d’altres.

El conseller ha felicitat els nous bombers/eres voluntarisi els ha mostrat el seu agraïment. “El fet que hagin escollit formar-se i dedicar una part important del seu temps a fer tasques al servei dels altres diu molt de vostès. Especialment, tenint en compte el risc que comporten les actuacions que realitzen, tant en la lluita per l’extinció d’incendis com en els rescats de persones en accident de trànsit o els salvaments de persones en tot tipus de situacions”, ha ressaltat el conseller.
Saura també ha volgut destacar la presència cada cop més nombrosa de dones en el cos de Bombers, tot i que ha dit que “els estereotips, la imatge masculinitzada de la professió i la falta de models professionals a la societat fan que moltes dones no considerin aquesta professió entre les sortides professionals que poden tenir”. “Creiem que és molt important augmentar la presència de dones perquè volem un cos de Bombers format per gent diferent que aporti diferents visions i que el faci encara més ric”, ha afegit el conseller.

D’alta banda, respecte a l’actual campanya forestal, el conseller, Joan Saura, ha manifestat que “aquest estiu és un estiu difícil, bàsicament pel que va significar per als boscos les nevades d’aquest hivern”. També ha destacat que “hem fet un gran esforç de neteja però encara no està tot net i, per tant, serà una campanya difícil”. Com a efectes positius, Saura, ha recordat que “també ha plogut i, per tant, tenim una zona de Catalunya que està molt humida”.

En el seu discurs, Saura ha recordat que “des del Govern, en els últims anys, estem portant a terme un gran esforç de modernització en els serveis de prevenció, extinció d’incendis i salvaments que ha suposat un punt d’inflexió en aspectes fonamentals. Hem fet una important política d’inversió en infraestructures, vehicles, equipaments, telecomunicacions i mitjans informàtics, que són millores que mai no s’havien fet a Catalunya”.