dijous, 8 de desembre de 2011

Bombers Solidaris

Els bombers de la Generalitat han volgut col.laborar aquest any amb l'Obra Social Sant Joan de Déu fotografiant-se amb alguns dels nens del mateix centre per fer un calendari solidari.
L’Hospital Sant Joan de Déu és un centre de referència en assistència i recerca de malalties infantils, mitjançant el treball dels investigadors poden aplicar teràpies més avançades als nens i nenes que pateixen malalties com: càncer infantil, malalties neurològiques, diabetis i diverses malalties minoritàries.
Fins ara, els seus projectes de recerca s’han finançat mitjançant fons de convocatòries públiques competitives nacionals, i europees, però la crisi actual planteja restriccions severes de les ajudes públiques que probablement dificultaran seguir avançant en el coneixement de les malalties infantils.

Des de l’Obra Social Sant Joan de Déu treballen amb l’objectiu de, malgrat la situació actual, no aturar la investigació d’aquestes malalties, la recerca és primordial per millorar diagnòstics, tractaments i la qualitat de vida d’aquests infants plens de futur.

Aquest calendari te un cost de 10€ , estarà disponible per a la seva distribució durant la propera campanya de Nadal als Parcs de Bombers de Catalunya a partir del dia 18 de novembre.

Per a més informació envieu un email a calendaribombers2012@gmail.com o al telèfon 93 253 21 36 
 
Per altra banda un grup de 7 bombers de la Generalitat de Ctalunta van viatgar el passat  21 de novembre, a la ciutat de San Ramon, a Matagalpa, Nicaragua, per participar en un intercanvi formatiu amb els Bombers voluntaris locals.
 
El contacte s’ha establert a través de l’organització El Sueño de la campana que està establerta a la zona des de fa temps. Els Bombers de San Ramon treballen en un municipi d’uns 30.000 habitants però només un 10% és al nucli urbà.
 
Un dels objectius dels set Bombers de la Generalitat és millorar la seva formació en aspectes relacionats amb rescats, comunicacions, i sobretot assistències sanitàries, un dels serveis que més ocupa els Bombers de San Ramon. Precisament per això, un dels integrants de l’expedició catalana a banda de bomber, també és infermer, especialista en emergències, i serà l’encarregat de liderar els aspectes formatius relacionats amb les actuacions sanitàries.
 
La visita també els permetrà veure sobre el terreny de quina manera es podria mantenir una possible col·laboració en el futur.
 
Entre els Bombers participants, dos són membres de la Regió d’Emergències de Tarragona, i cinc són del parc de Reus. Precisament, el viatge s’emmarca dins els actes de celebració del 150è aniversari del parc de Reus.
 
Els membres de l'expedició a Nicaragua
 
 
 
Bombers voluntaris de  Sant Ramón
 
 

Cap comentari: