dimecres, 28 d’abril del 2010

El Parlament aprova per unanimitat la proposta dels Bombers d'eliminar el límit d'edat per accedir al cos

  • La proposició de llei s’ha aprovat per 130 vots a favor amb el suport de totes les forces parlamentàries
  • El secretari general d’Interior, Joan Boada, ja va comparèixer fa un any al Parlament per anunciar aquesta mesura
 
El Parlament ha aprovat avui la proposició de llei per eliminar el límit d’edat d’accés al cos de bombers de la Generalitat, establert fins ara en els 35 anys.  Això suposa la modificació de l’apartat 4 de l’article 17 de la llei 5/1994 de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvament de Catalunya, que fins ara es trobava en fase de discussió.
 
La proposició de llei s’ha aprovat per unanimitat amb 130 vots a favor. El Parlament de Catalunya va acceptar la proposició de llei amb el suport de totes les forces parlamentàries el passat mes de gener i avui l'ha aprovat sense cap esmena pel camí i amb el suport de tots els grups parlamentaris.
 
Amb l'aprovació de la proposició de llei, l'edat, que fins ara fixava el límit en 35 anys, deixarà de ser un obstacle per entrar al cos de Bombers de la Generalitat.
 
El departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació recorda que van ser els propis bombers qui van demanar aquesta mesura i que el departament d’Interior, a través del seu secretari general, Joan Boada, va comparèixer fa un any davant la Comissió de Peticions del Parlament de Catalunya per anunciar-la.