dijous, 12 de gener del 2012

INCENDI FORESTAL A AMPOSTA

Primer que tot bon any a tothom, ja han arribat els primers episodis de vent d'aquest 2012 i també els primers focs ( recordar que estem en el mes de Gener temporada d'hivern), el passat dis 6 de Gener en ple dinar familiar i encara amb l'emoció dels regals que ens han portat els reis rebu SMS " Cal fer sortida incendi Forestal Amposta", ja hi som, per motius familiars no hi puc anar, truco als companys i hem diuen que tardaran una mica però que son gent per fer la sortida ( són uns craks).


L'incendi  Forestal es  al costat de la carretera N-340 al punt quilomètric 1077, a la zona de la serra de l’Antic, al terme municipal d’Amposta.

En les tasques d’extinció de l’incendi, que es veuen dificultades pel fort vent que bufa a la zona, treballen 25 dotacions terrestres. Precisament a causa d’aquest vent, només han pogut treballar amb dificultats dos avions de vigilància i atac que ja han retornat a la base amb l’arribada de l’ocàs . Els helicòpters no s’han pogut enlairar.

L’orografia complicada de la zona i, sobretot, el vent, han dificultat molt les tasques dels efectius terrestres ja que el foc ha anat avançant dirigit pel vent i també pel contravent. Els Bombers van continuar remullant la zona fins que finalment  sobre les 21h s'ha pogut donar per controlat.

Al final s'han cremat 10 hectàrees de pi blanc i matoll.




 Per altra banda sobre  les 14.45 hores d’aquest migdia els Bombers eren alertats d’un altre incendi forestal a Berga, al costat de la carretera C-16 al punt quilomètric 95.
Fins al lloc s’han desplaçat cinc dotacions terrestres que a les 16.06 hores ja donaven el foc per controlat. L’incendi hauria cremat aproximadament 1’5 hectàrees d’un bosc de garrics.



Caldrà estar alerta amb els seguents episodis de vent ja que portem molts dies sense ploure i s'està assecant el territori.