dissabte, 26 de març del 2011

Els Bombers de la Generalitat disposaran de 62 punts de guaita al llarg de la propera Campanya Forestal 2011

Els Bombers de la Generalitat disposaran en el transcurs de la propera Campanya contra Incendis de l'estiu d'un total de 62 punts de guaita repartits per tot el territori català. En total, 124 ofertes de treball de 3 mesos i mig de durada, que cobriran el període de màxim risc d'incendi forestal. Es tracta d'un apartat més del total de 1.037 ofertes públiques d'ocupació que el Govern té previst convocar properament per tal d'atendre totes les necessitats de la lluita contra el foc, i que implica el reforç global del Cos de Bombers de la Generalitat durant aquests mesos.
En concret, enguany hi haurà 60 punts que seran atesos amb vigilants forestals fent guàrdia física al punt de guaita a què se'ls ha adscrit, i 2 punts més ubicats al control de la Regió Metropolitana Nord, a Cerdanyola del Vallès, i al control de la Regió d'Emergències de Tarragona, a on es rebran les imatges de les càmeres que s'han instal'lat en 3 punts del territori (el Farell, la Baltassana i Miramar). Les imatges també es rebran a la Sala Central dels Bombers, a Cerdanyola del Vallès. En total, 4 guaites atenent les càmeres (dues en cada lloc). Respecte a la campanya anterior, enguany hi haurà dos punts de guaita menys; el de Puig Cadiretes, al municipi de Lloret de Mar i el de Pont de Suert.
D'aquesta manera, el departament d'Interior continua endavant amb el projecte de continuar implantant càmeres en aquells punts de guaita que, pel seu baix nivell d'operativitat i per raons de prevenció de riscos laborals, entre d'altres criteris segons el cas, sigui recomanable substituir la presència física del guaita per les noves tecnologies. Així, a poc a poc, el personal que deixarà de fer guàrdia al bosc s'anirà ubicant a les diferents sales de control de les Regions d'Emergències per vigilar els monitors. Serà aquí on gaudiran de totes les condicions de treball adients.


www.gencat.cat