dimarts, 7 de setembre del 2010

Concurs mundial d'excarceració de Cork

Els equips del Cos de Bombers de la Generalitat dels parcs de Reus, Granollers i Badalona van accedir al campionat mundial després d'aconseguir els tres primers llocs al VI Concurs Nacional de Rescats en Accidents de Trànsit celebrat el maig a la Pineda, Vila-seca.

Els equips dels Bombers de la Generalitat de Granollers i de Reus han obtingut la segona i la quarta posició en la maniobra ràpida i complexa respectivament, al campionat mundial d'excarceració, el `World Rescue Challenge', que aquest any s'ha celebrat a la ciutat irlandesa de Cork entre els dies 2 i 5 de setembre. En aquest campionat, en el qual hi han participat 30 equips de bombers d'arreu del món, s'han dut a terme diferents maniobres i accions per alliberar persones atrapades a l'interior d'un vehicle sinistrat.

Durant la competició els equips, que estan formats per 6 bombers, han hagut de realitzar tres maniobres: la maniobra ràpida, amb una durada de 10 minuts, i on l'equip, format per 5 bombers, ha hagut d'alliberar una víctima greu; la maniobra estàndard de 20 minuts i on l'equip, format també per 5 bombers, ha hagut d'excarcerar una víctima ferida estable; i, finalment, la maniobra complexa en què l'equip, format en aquest cas pels 6 bombers, disposa de 30 minuts per alliberar dues persones de l'interior del vehicle.

En les proves, que es desenvolupen en un escenari simulat, es valoren les tècniques i habilitats utilitzades en les maniobres de rescat dels equips participants, així com també la rapidesa i l'atenció integral a les víctimes.