dimecres, 23 de març del 2011

El Govern autoritza contractar personal durant la campanya forestal

El Govern ha autoritzat la contractació de personal per cobrir llocs de treball durant la Campanya Forestal de l’estiu de 2011. El Consell Executiu ha aprovat una modificació de les limitacions fixades en matèria de despeses de personal del decret que estableix els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat en relació amb el personal a contractar per a la campanya forestal de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d’Interior per a l’any 2011. La modificació inclou tant el personal que es nomeni amb vincle d’interí com el personal que es contracti amb vincle de personal laboral.
 
El Departament d’Interior executa anualment la Campanya Forestal, amb la contractació d’auxiliars forestals i personal de reforç, per tal de donar suport a la capacitat operativa dels efectius del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya davant l’augment del risc d’incendi forestal que anualment es preveu durant els mesos d’estiu. Els objectius de la campanya són: donar suport a les dotacions dels parcs de bombers i altres unitats en aquells mesos durant els quals s’intensifica l’activitat; realitzar tasques de vigilància de zones forestals des de punts de guaita; donar suport a les tasques de caràcter auxiliar al cos de bombers que tenen un efecte tant en la logística operativa com en les comunicacions operatives; i oferir suport administratiu en la campanya forestal.
 
Les tasques desenvolupades incideixen decisivament en la defensa de la integritat de les masses forestals dels incendis, que en l’àrea mediterrània tenen una especial incidència en els mesos d’estiu i en el període de falta de pluges, que cada cop es produeixen més sovint i més irregularment.  A més, la feina de les persones que es contracten durant la Campanya Forestal és decisiva per millorar la rapidesa en la intervenció i la mobilització d'un nombre adequat de personal qualificat. Es tracta d’un personal indispensable que prèviament s’ha dotat de la formació i l’equipament necessari per tal de desenvolupar les tasques operatives per a les quals se l’ha contractat.