diumenge, 9 de maig del 2010

112 Emergències

El 112 renova la seva imatge corporativa i la fa més moderna i visual, el logotip s’inserirà progressivament i per primer cop en tots els vehicles dels cossos d’emergències: Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i de Barcelona, Sistema d’Emergències Mèdiques i Agents Rurals, Guàrdia Urbana de Barcelona i altres policies locals

El secretari general d’Interior, Joan Boada, ha anunciat que "properament s’inaugurarà el nou Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 de Reus" i que "s’està projectant un altre al barri de la Sagrera de Barcelona que seran dos pilars bàsics de la nova protecció Civil de Catalunya”

La nova imatge ha estat dissenyada per Claret Serrahima, Premi Nacional de Disseny 2010, qui ha explicat que "la tipografia corporativa de la marca “112 emergències” és la família 112 bold, creada expressament per aquest projecte i s’ha triat el color negre perquè permet fer-ho més visible sobre qualsevol color"


El secretari general d’Interior, Joan Boada, ha presentat avui la nova imatge corporativa del 112, un logotip dissenyat per Claret Serrahima que el fa més modern i visual. Amb aquest canvi, el Telèfon Únic d’Emergències 112 es dota d’un conjunt d’elements iconogràfics que milloren el conjunt de la imatge i les seves aplicacions.





Donat que el número de telèfon 112 és la via d’accés dels ciutadans i ciutadanes al sistema d’emergències, Joan Boada, ha afirmat que "aquest acte d'avui és especialment rellevant per donar a conèixer la nova imatge del 112 i donar a conèixer el seu funcionament i el servei que ens pot donar en un moment donat".

Per Boada, "el model de protecció civil català és un model on predomina la prevenció, la innovació i la coresponsabilització entre tots els actors implicats en la seguretat".

El sistema d’atenció i gestió de trucades al 112, número de telèfon europeu d’atenció a la població per una emergència de qualsevol àmbit (policial, sanitari d’incendis i rescats, d’accidents de trànsit i relacionats amb el medi ambient), "serà un pilar molt important d’aquest sistema de protecció civil català perquè permetrà una resposta ràpida i una gestió integral i coordinada de les emergències, amb un treball conjunt de bombers, mossos, sanitaris, policies locals, empreses i tots els agents socials necessaris per afrontar una emergència", ha precisat el secretari.



Les trucades al 112 es gestionen a través de dos centres situats actualment a la Zona Franca de Barcelona i a Reus, fet que "dóna un nivell de seguretat altíssim", segons ha anunciat Boada.



El secretari ha explicat que "properament s’inaugurarà el nou Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 de Reus, un edifici de 15.000 metres quadrats, singular, autosuficient i dotat amb l’última tecnologia on hi treballaran més de 500 persones". També suposarà la integració en el mateix edifici de diferents centres operatius de gestió dels serveis d’emergència (Bombers, SEM, Mossos d’Esquadra, el mateix CECAT Reus, etc.).



Boada ha anunciat que "també està projectat un nou centre 112 a Barcelona que s’ubicarà a l’eix de la Sagrera i que tindrà una superfície de 25.000 metres quadrats. "Tots dos, juntament amb el de la Zona Franca, completaran el sistema integral de protecció civil i s'aconseguirà una agilitat molt més superior a l'actual en la gestió d'emergències", ha dit el secretari.